tiistai 18. helmikuuta 2014

Maailman parhaat mokkapalat


Minun mielestäni maailman parhaat mokkapalat :)  Mokkapalat on sellainen takuuvarma tykkäys ainakin meidän perheessä ja poikien pesisseuran kaikkien poikien suosikki. Löytyykö sellaisia, jotka eivät mokkapaloista tykkää? Siitä myös mukava leivonnainen, että erittäin helppo ja nopea tehdä, ei tarvitse sähkövatkaimia tai muitakaan erikoisvempaimia :) Olen yhdistellyt pariakin eri reseptiä  ja tuunannut tämän mieleisekseni, tulee ihanan pehmeitä ja kuorrutetta on tarpeeksi :)  Kun ensi kertaa tein mokkapalat tällä reseptillä, niin meidän koko perhe totesi, että tästä lähtien mokkapalat tehdään AINA tällä reseptillä! 


Pohja
5 dl sokeria
5 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa

1 tl suolaa
2,5 dl vettä
200g margariinia
4 rkl kaakaojauhetta

1 dl maustamatonta jogurttia 

2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään (sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda). Kiehauta margariini, vesi, kaakaojauhe ja suola- seos. Yhdistä jauhoseos ja kaakaoseos. Lisää tämän jälkeen joukkoon 1dl jogurttia ja kun taikina on tarpeeksi jäähtynyt sekoita joukkoon kananmunat. Vatkaa hiukan taikinaa kuohkeammaksi (ihan vaan käsivatkaimella). Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa n.20 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ja kuorruta sen jälkeen. (Älä anna jäähtyä liikaa, koska silloin kuorrute ei enää "tartu" päälle)

Kuorrute
100g margariinia
4 rkl kahvijuomaa
2 rkl kaakaojauhetta

4-5 dl tomusokeria

Kiehauta margariini, kahvi ja kaakaojauhe ja lisää sen jälkeen joukkoon tomusokeria kunnes kuorrute on sopivan vahvuista levitettäväksi piirakan päälle. Koristele nonparelleilla tai millä ikinä tahdotkin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti