perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävänpäivää



                                   Kaikkea saa tehdä.
                                   Kaikkea pitää tehdä.       
                                   Kaikkia ovia täytyy                   
                                  
tempoa,

                                   kaikkia kuita kurkotella.              
                                   On vain yksi ehto,
                                   elinehto:
                                   Värisevää sielua       
                                   ei saa tallata.

                                       - Tommy Tabermann




                           Hyvää Ystävänpäivää !


                                              

Kuvan salmiakki-suklaakakku on muutaman vuoden takaa, laitan tämänpäiväisestä kakusta kuvan kunhan saan sen valmiiksi. Suklaata on taas tulossa, mikä ei liene yllätys kun on kyseessä kakku, jonka saan ihan itse valita :)

Seuraavassa siis 14.2.2014 ystävänpäiväkakku.
Reseptin olen ottanut vuosia sitten jostain lehdestä...
Kyseessä on englantilaisen tv-kokin Nigellan suklaakakku ja siinä ei säästellä suklaata ja voita.... ;)


 
"Nigellan suklaakakku"
 
6,5 dl  vehnäjauhoja
1,75 dl sokeria
1,25 dl fariinisokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
3 munaa
1,5 dl kermaviiliä
1 rkl vaniljasokeria
175 g sulatettua voita
1,25 dl rypsiöljyä
3 dl kylmää vettä
 
Voitele ja jauhoita kaksi samankokoista kakkuvuokaa. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Vatkaa toisessa kulhossa munat, kermaviili ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Sekoita sähkövatkaimella kolmannessa kulhossa keskenään sulatettu voi ja rypsiöljy. Lisää seokseen lopuksi kylmä vesi. Kaada kuivat aineet rasva-vesiseokseen ja vatkaa hitaasti. Lisää munaseos ja jatka vatkaamista. Kaada taikina kahteen kakkuvuokaan. Paista kakkuja 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jäähdytä kakut. 
 
Kuorrutus:
175 g tummaa suklaata
250 g pehmeää voita
4,5 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
 
Sulata suklaa mikrossa. Vaahdota voi ja lisää tomusokeri siivilän läpi. Lisää sulatettu suklaa ja vaniljasokeri ja sekoita kiiltäväksi tasaiseksi massaksi.
 
Levitä 1/4 kuorrutuksesta toiselle kakkupohjalle. Nosta toinen kakku päälle ja levitä loput kuorrutteesta päälle ja reunoille. Anna kakun tekeytyä kylmässä vähintään tunti ennen tarjoilua.
 
Sisältä se näyttää tältä: 
 






Kalle sai joululahjaksi leivontakirjan ja siitä löydetyn reseptin avulla yhdessä harjoiteltiin vaahtokarkkien tekemistä. Ja hyviä tuli!


Sasulla oli ystävänpäivänä synttärit, "kettujen kauhu" täytti jo 8 vuotta :)



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti