maanantai 24. helmikuuta 2014

Irish Coffee-juustokakku

 
                              Irish coffee-cheesecake eli kotoisammin  Viskikakku :)


Minulta kyseltiin hyvän juustokakun ohjetta. Niitä on paljon, mutta ensimmäiseksi tulee aina mieleen tämä :) Juustokakku "aikuiseen makuun", eikä sitä oikein lapsille voi tarjotakkaan, koska siinä on ihan reilusti viskiä....

Minun lähipiirini lempikakkua tämä on, varsinkin miesten ;)  Mutta kyllä tuo naisillekin tuntuu maistuvan, kuka voisi vastustaa ihanan pehmeää ja kermaista Irish coffeeta ? Viskin makua voi hiukan säädellä sen mukaan miten vahvasta mausta tykkää. Alkuperäisessä ohjeessa oli 3/4 dl mutta minä aina lorautan viskiä reilusti ;)
Makuasioita...

Alkuperäisen ohjeen olen ottanut jostain lehdestä monia vuosia sitten ja muokannut sen itselle sopivaksi. Ylläoleva kuvakin on jo vuosien takaa, mutta tämä kakku on aina aika samannäköinen :)

Pohja:
120 g kaurakeksejä
2 rkl sokeria
4 rkl sulatettua voita

täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 keltuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl viskiä
1 dl hyvin vahvaa kahvia
6 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
2 valkuaista

koristeeksi:
suklaakahvipapuja

Hienonna keksit muruiksi. Lisää sokeri ja voisula. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjalle sopiva pala. Vuoan halkaisija noin 22 cm, jos käytössä on isompi vuoka, tee pohja-annos 1,5- kertaiseksi.
Painele muruseos vuoan pohjalle. Paista 150 asteessa noin 10 min.

Valmista täyte pohjan jäähtyessä. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita sähkövatkaimella juustoon sokeri, keltuaiset, vaniljasokeri ja viski. Puserra liivatteet käsin kuivaksi ja liuota ne kuumaan kahviin. Anna kahvin jäähtyä hetki ja lisää se juustoseokseen.
Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi ja lisää vaahdot juustoseokseen. Anna täytteen hyytyä vähän aikaa ja kaada se jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia (mieluusti seuraavaan päivään). Irrota kakun reunat varoen vuoasta veitsellä, nosta tarjoiluvadille ja koristele suklaakahvipavuilla.

Minä käytän leivontatarvikeliikkeistä saatavaa muovista reunakalvoa, joka laitetaan vuoan reunojen sisäpuolelle ennen täytteen kaatamista. Hyydykekakun irrottaminen vuoasta käy todella näppärästi ja siististi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti